若い頃はその存在すら知らなかったアボカドだが、
ここ数年、自宅でとる朝食には(たぶん)欠かしたことがない。
アボカドを常食することによってもたらされるメリットは大きいし、
なんといっても美味しい!
しかし、アボカドの購入はある意味大きな賭けだ。
以前、安価と大きさと「食べ頃」のPOP広告に引かれて4個も買ったが、
いざ切ってみると黒くて筋がいっぱいで、がっかりしたことがある。
そうした経験を踏まえ、アボカド選びにかける私の情熱はかなりなもの。
スーパーで一番集中する瞬間だ。特にコロナ禍のいまは、食品を手に取って品定めするのを控えなければならないので、腰をかがめ、しばし、形と大きさと皮の色にじっと眼を注ぎ、居並ぶたくさんのなかからこれぞっというものを選び出す!
最近、どんどんヴィーガンよりの食生活になっている私。
アボカドは、良質の脂肪や食物繊維はもちろんビタミンやミネラル系も豊富なうえ、
タンパク質もしっかり含まれているので、毎日摂りたい食材だ。
今日の朝食のアボカド。
種が大きかったけど、野菜や蒸し大豆との相性は抜群で、美味しかった。大満足!
東京は、朝から気温が低く小糠雨が降っている。1月並みの寒さらしい。
外に出る勇気がなく、仕事を口実に家にこもろうかとも思ったが……
傘をさしたり畳んだりしながら公園を1周強。6.14km、7.04分/kmペース。
When I was younger, I haven't heard of avocado,
which is now essential for my daily breakfast.
This yummy ingredient has lots of health benefits.
However I had several bad experiences with it.
Have you been disappointed to find some part of the flesh has become dark or stringy after cutting it. Actually I had. Thus it's a kind of bet to buy an avocado in a supermarket. I try to pick the best possible one by looking steadily at its shape, size, and peel color.
Recently I've gone almost vegan.
Avocado is rich in not only healthy fats, dietary fibers, various kinds of vitamins and minerals but also proteins. It's a definitely essential ingredient for me.
I was really satisfied with the avocado I ate for this breakfast.
It went very well with steamed soybeans and various vegetables.
It was SO COLD and drizzling in Tokyo today.
I hesitated to go outside in the morning, but I jogged 6.14km at a 7.04min/km pace.