60過ぎて、アスリート気取り~Like an Athlete after 60

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よく動けば、老後もすこやかに暮らせるか!? そんな試みを楽しむ日々を綴ります~~The fitness journey of a Tokyo woman in her 60's

手作りグラノーラ~Perfect for a Nut Lover

数年前に、ジムの(今では素敵なカフェを経営している)友達にレシピを教えてもらった
ナッツ&フルーツグラノーラ。ざくざくとした食感が最高で、栄養も満点。
秋めいてきたこの頃、コーヒーとの相性も抜群。
ナッツ好きには堪らない!

 

【材料】
オートミール................2カップ
●ドライフルーツ...........1カップ
(プルーン、ドライイチジク、レーズンなど)
●ナッツ...............................1カップ
(アーモンド゙、クルミカシューナッツ、カボチャの種など)
●薄力粉............................50g
(食物繊維が豊富なので全粒粉タイプがおすすめ)
●バター..............................100g
(代わりに、オリーブオイルもおすすめ)
●砂糖..................................50~60g
(代わりに、バナナを2本にしても十分美味しい)
●バナナ.............................1本
(完熟気味の方がつぶしやすいし、①↓もスキップできる)


【作り方】
①バターを使う場合は、湯煎にかけ、溶かす。
②ボールに、バナナ以外の材料を入れて混ぜる。
③スライスしたバナナを最後に加えて、混ぜる。
④180度のオーブンで20~30分焼く。

 

I often make fruit-nut granola
by following the recipe one of my friends gave me before.


The homemade fruit-nut granola is crunchy (I like rough textured foods),
and also rich in minerals, vitamins, and dietary fiber.


It's getting a little cooler, and
this crispy granola goes very well with hot black coffee.

 

Perfect for a nut lover like me!

[Ingredients]
*2 cups of oats
*1 cup of dried fruits
*1 cup of nuts
*50g of whole wheat
*100g of butter
(I usually use olive oil instead of butter 'cause I can skip the first step below)
*50 to 60g of sugar
(I usually use one more banana instead of sugar)
*1 banana (a ripe one is easier to mash)

[Instructions]
(1) melt butter over a bow of hot water
(2) mix everthing together in a large bowl except for banana
(3) add thinly-sliced banana to (2) and mix together again
(4) preheat oven to 180 degrees and bake for 20 to 30 minutes

 

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