60過ぎて、アスリート気取り~Like an Athlete after 60

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よく動けば、老後もすこやかに暮らせるか!? そんな試みを楽しむ日々を綴ります~~The fitness journey of a Tokyo woman in her 60's

明確なコンセプトは美味しい!?~A Clear Concept Makes Something Fruitful

最近、訪れたレストラン。

 

INTERSECT BY LEXUSは、名前から察しがつくようにトヨタ系列のお店。1Fがカフェで2Fがビストロ。400台近くのミニカーが展示されている場所(写真の左端)は、なんとトイレの天井だ。1台だけ、長年トヨタを牽引してきた豊田章男氏のサイン入りミニカーがあるという遊び心つき。洗面台には、香り豊かなAesopのハンドソープとハンドクリームが置いてあるのもうれしい。本物の車のパーツや、車好きでなくても興味がそそられるグッズも展示されていて、なんともオシャレな空間だ。ランチも美味しくリーゾナブルで、食後の珈琲にも大満足!

 

表参道の INTERSECT BY LEXUS



自由が丘の菜道は、以前の記事で触れたように、ずっと気になっていたヴィーガンレストラン。

 

sixleaves.hatenablog.com

 

 

自由が丘の菜道

すべての料理がヴィーガン対応。動物性の食材を使っていないマーボ豆腐、うな重、とんかつ、スイーツなどが食べられる。うな重ととんかつは料理に手がかかるためかオーダーできるのは1グループに一人のみ。シェフのこだわりが窺える。食前酒から食後ドリンクまでたっぷり堪能できる。

 

菜道のヴィーガンランチ~このうな重のトップもウナギもどき(食材は企業秘密だという)

オーナーの明確なコンセプトが作り出す空間は、目も舌も喜ぶ時間を提供してくれた。

 

 

Recently I visited the restaurants whose concepts are unique to them, respectively:

 

INTERSECT BY LEXUS (in Minami-Aoyama)

 

https://lexus.jp/international/brand/intersect/tokyo/bistro/

 

If you like Toyota, a Japanese global car manufacturer, this is probably one of the best options for your lunch or dinner. The meals are delicious and reasonable. I'm sure you also like the exterior and interior of the building, including their real car parts displayed in the showcases as well as the ceiling in the restroom exhibiting nearly 400 miniature model cars. I hear one of them has the autograph of Mr. Toyoda, who has long reigned as the company president (and is supposed to pass the presidency at the end of March). Do you wanna try to find it?

 

SAIDO (in Juyugaoka)

 

https://saido.tokyo/en/

 

Saido, literally meaning "the way of vegetables", reached the highest level of the world vegan restaurants according to HappyCow rating in 2019. Look at the broiled eel on rice (the photo in the middle of the bottom)!  It Looks SO REAL! All ingredients used there are only plant-based. If you are a vegan who likes Japanese meals like Una-jyu (a box of rice topped with broiled eel), Tonkatsu (deep-fried pork cutlet), Mapo-dofu (spicy bean curd with ground meat), this is a can't-miss restaurant in Tokyo. 

 

I was satisfied with what they gave me through their clear concepts.