特にヴィーガンになろうと思ったわけではないけれど……
コロナ禍で通訳ガイドの仕事がなくなったので,、お客さんとランチを食べなくなり、外食することが限りなく減ったこの一年あまり。自分で作るので自分が好きで納得できる食材を使っていると、自然に野菜中心の食事になった。
(実際、このブログを始めた10か月前は魚も卵もチーズも食べていた。コロナがなければプライベートでももっと外食していただろうから、コロナの影響は大きい)
家族の好みは尊重して肉や魚料理も作るけれど、自分にはヴィーガン料理の方が断然心地よい。もともと肉は好きじゃなかったから好みによる選択といえるけれど、環境にも動物にも優しい生き方、ひいてはサステナブルな社会の実現と同じ方向を向いているという理由も小さくない。
最近、Fitbitのコミュニティで複数のヴィーガングループに参加させてもらった。ヴィーガンでフィットネス大好きな人たちと情報交換したり刺激し合ったりできる。とてもわくわくしている。
I'm almost raw vegan, but I didn't intend to be vegan. Actually I used to eat fish, egg, and cheese when I started this blog 10 months ago.
Due to the Covid-19 pandemic, however, all of my tour guide jobs have disappeared for more than a year. Thus I didn't have to eat lunch with my clients, meaning that I fixed almost all meals for me and my family. In such a situation, of course I chose my favorite, contented ingredients--plant based ones-- for myself and eventually I found myself almost vegan although I prepared fish, meat, and egg dishes for my family.
In addition to my food preferences, I'm sure that living as a vegan can help to reduce animal cruelty and protect the earth.
Thankfully I've joined some vegan groups belonging to the Fitbit community. Hopefully I will be able to share lots of various information about veganism with the members. I'm so excited!!!